Waarschijnlijk zit je op deze website omdat je een paardenliefhebber bent. En dat snappen we! Al sinds de mensheid bestaat gaan we met deze magische en krachtige wezens om. Vroeger gingen we op jacht te paard, samen ten strijd, paarden hielpen ons bij de landbouw en het vervoeren van mensen/producten maar bovenal bleek de paard een hele mooie vriend de zijn van de mensheid. Paarden stralen wijsheid, kracht, speelsheid, betrouwbaarheid en nog veel meer uit.

Paard rijden is nu voornamelijk nog een siersport/hobby en het is niet meer noodzakelijk om paard te rijden omdat we nu auto’s en machines hebben die ons helpen in het dagelijks leven. Een paard bezitten en/of paardrijden wordt tegenwoordig voornamelijk gezien als luxe. In Nederland zijn er ongeveer 500.000 ruiters en 450.000 paarden, wat enorm veel is gekeken naar hoe groot onze bevolking is.

Er zijn 1.500 rijverenigingen die tezamen 7.300 evenementen per jaar organiseren. Dat levert 765.000 wedstrijdstarts op in acht verschillende disciplines. Het aantal wedstrijdstarts per ruiter is het hoogste van Europa. Nederlandse ruiters en menners zijn zeer competitief. De sport is evenredig over het land verdeeld, met zwaartepunten in de landelijke gebieden. Nederland kent daarnaast ruim 1.000 maneges.

Bo-anne.nl

In een land waar paardensport zo geliefd is, is er uiteraard ook markt voor paard-gerelateerde producten en diensten. Zo zijn er bijvoorbeeld veel hoefsmeden, dierenartsen, rijhallen, verzekeraars etc. En er is ook een grote markt voor paarden speelgoed, waar webshop Bo-anne.nl meer vanaf weet. Bo-Anne.nl is gespecialiseerd in speelgoed voor kinderen die van paarden houden. Zo kan je in de webshop houten mini maneges kopen, stokpaarden, rijpaarden, schommelpaarden en leuke accessoires om paardje te spelen. Zo kan je kinderen al op een jonge leeftijd positief stimuleren om zich bezig te houden met paardensport. Leuk voor verjaardagen, Sinterklaas en/of Kerst!