Hoe werkt de veiling?

Hoe werkt de veiling voor veulens? Een veulenveiling is heel eenvoudig maar vereist tactiek. De veulens moeten in de online collectie geregistreerd zijn en ook als fokker moet je geregistreerd zijn. Als koper kun je, nadat je je account online hebt geopend en geactiveerd, inloggen en deelnemen. Sommige vereisen een aanbetaling vóór de veilingdag, terwijl dit bij andere sites niet wordt gevraagd.

biedsystemen

Dezelfde basis, verschillende biedsystemen

De basisinformatie over hoe te veilen, wordt hoogstwaarschijnlijk geleverd door de site waar de veiling zal plaatsvinden. Interessant is dat veel van de sites tegelijkertijd live gaan, maar dat ze zijn onderverdeeld in drie groepen met verschillende sluitingsdata, waardoor je op meerdere sites kunt bieden en de veulens op verschillende sites tegelijkertijd kunt bekijken. Nadat je alle benodigde informatie over de veulens hebt gekregen en alle details en papieren hebt bekeken, kun je op je selectie bieden en hopen dat niemand je bod overschrijdt.

Dit geeft je de mogelijkheid om te kijken naar de beste veulens van het jaar en potentiële sportkrachten voor de komende seizoenen. Onthoud dat elk biedsysteem verschillende tijdsintervallen heeft. Er is bijvoorbeeld een eerste, tweede en derde lot die slechts twee minuten duren, zodat je kunt bieden.

verkoper

Eenmaal, andermaal, verkocht!

Je moet de biedstappen volgen zoals vereist. Het openingsbod is bijvoorbeeld € 4.000 en stijgt met € 2000 tot € 6.000. Vanaf € 6.000 kunnen de biedingen met € 500 worden verhoogd tot het einde van de hoogste bieder die de nieuwe eigenaar van het veulen wordt. Daarna volgt het ophalen en het afleveren van het veulen.

Koper en verkoper moeten een leverdatum overeenkomen die voor beide partijen passend is. Voor meer details over de bezorging kun je op de veilingsite kijken voor alle voorwaarden van de online veiling. Uiterlijk drie dagen voor de leverdatum zal de verkoper het veulen klinisch laten controleren door een dierenarts naar keuze, zodat de koper gegarandeerd een gezond veulen krijgt.