Wat kost een gemiddeld veulen?

Interessant is dat bij de veiling veel van de rassen verschillen in prijzen, afhankelijk van het rastype en de ouders. Zo kan een eersteklas collectie tijdens een veiling voor de topprijs worden verkocht. Voor 51.000 euro werd So One geveild aan een koper uit de VS. In totaal kunnen de aangeboden veulens een gemiddelde prijs halen van 7000 euro tot 10.364 euro.

 bieden

Wie en wat bepaalt de prijs?

De fokker en koper spelen beide een grote rol in de kosten van het veulen. De veulens worden professioneel gepresenteerd en op video vastgelegd tijdens de veulenpresentatiedag. De kopers nemen de tijd om de veulens te onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze op de beste bieden. Wanneer velen op hetzelfde paard bieden, zal de hoogste bieder op het veulen waarschijnlijk een flink bedrag moeten neerleggen voor zijn aankoop. Een veiling is een initiatief met veel potentieel en een groot internationaal bereik, dus veel kopers verwachten het beste veulenras te krijgen en houden er rekening mee dat dit hun een flink bedrag kan kosten.

Je kunt er het beste van uitgaan dat je wel 10.000 kwijt bent aan je nieuwe veulen, maar er zijn altijd een aantal uitzonderlijke blikvangers aanwezig die ver boven deze prijs uit stijgen. Verschillende veulens zijn namelijk gefokt uit zeer succesvolle moederlijnen, zijn mooi om te zien en hebben een krachtige gang, waardoor ze hoge biedingen kunnen behalen in korte tijd en duur worden verkocht.

veulen Kosten

De kunst van het bieden

De duurste veulens zijn hengsten zoals de Holsteiner Verband hengst waar mensen hoge verwachtingen van hebben en kunnen zelfs voor meer dan 20.000 euro geveild worden. Andere dure veulens kunnen oplopen tot 12.500 euro die worden gebruikt voor deelname aan de internationale springsport. Om een veulen te krijgen voor een goede prijs, moet je jezelf de kunst van het bieden eigen maken en weten wanneer je moet stoppen. Overweeg het advies van experts in de paardenfokkerij, zodat je enkel op veulens biedt die aan je verwachtingen voldoen.