Veulenveiling online

Een veulenveiling online is de beste manier om veulens te veilen en met elkaar te vergelijken. Zowel fokker als kopers profiteren dus van het faciliteren van een online veulenveiling. Het biedt een platform voor koper en verkoper, waar zowel de professional als de amateur hun ideale veulen kunnen vinden door middel van video’s en foto’s, plus extra details over de rassen en hun mogelijkheden. De meeste veulens worden professioneel gepresenteerd en op video vastgelegd tijdens de veulenpresentatiedag. Een online veiling is een initiatief met veel potentie en een groot internationaal bereik zonder het comfort van je eigen huis te verlaten.

veiling online

Vind de beste veulens online

Omdat de meeste topruiters, handelaren, fokkers en andere paardenliefhebbers gemakkelijk hun weg naar de online veiling kunnen vinden, is het een populaire voorziening. Het maakt het zelfs veel gemakkelijker om op veel plaatsen een springveulen te kopen en de keuze aan veulens met uitzonderlijke sportstammen is nergens anders zo groot. De online collecties bestaan dus uit veulens die nauw verwant zijn aan topsportpaarden uit de beste Europese bloedlijnen en afkomstig zijn van de bekendste fokkers.

Omdat de capaciteit van veulens gedeeltelijk erfelijk is, zijn gezinsleden die uitzonderlijk springen een grote factor bij het bepalen van de prijs. Het veulen van een goed springpaard zal namelijk vrijwel zeker uitgroeien tot een blikvanger in de springpiste.

veulen aankoop

 Goed overzicht op je aankoop

Bij een veulenveiling online vind je de beste fokkers van Europa, die zelfs veulen aanbieden met exclusieve prestaties. Deze online aankoop en collectie wordt overzichtelijk gemaakt met een duidelijke foto en video. Het veulen wordt beoordeeld door een professionele paarden- of veuleninspecteur op exterieur en zijn beweging en wordt klinisch geïnspecteerd door een deskundige dierenarts om er zeker van te zijn dat het gezond is. Het veterinair rapport wordt op de veilingwebsite van het betreffende veulen gepubliceerd en potentiële kopers kunnen telefonisch of via andere media meer informatie krijgen van de keurmeester. Alle belangrijke informatie wordt je online dus op een presenteerblaadje aangeboden, waardoor je een goed overwogen beslissing kunt maken.